2017. október 30., hétfő

A.O.Esther - Frigg Rokkája II.

A.O.Esther - Frigg Rokkája II.


Fülszöveg:Azt mondják, a szerelem az égben köttetik… De mi van azokkal, akik nem a dönthetnek a sorsukról? Vajon képes az ember ép lélekkel megúszni egy ráerőltetett házasságot?
Az idegenek érkezésével Syn lakóinak élete felbolydul, de csak Einarr családjának egy része tudja vendégeik kilétéről a teljes igazságot. Sonja szervezetét rejtélyes betegség támadja meg, ami – tekintve, hogy a többiekkel ellentétben ő még nem halhatatlan -, a középkorban számára akár végzetes is lehet.
Einarr arra gyanakszik, ugyanaz akar ártani Sonjának, aki előző életében megölte a lányt, ezért fáradhatatlanul kutat az egykori gyilkos kiléte után. Egy öreg látó segítségét kéri, hogy mágikus varázslatával felszínre hozza Sonja emlékeiből a legsötétebb titkok titkát, ám nem számít arra, hogy végül legközelebbi rokonai egyikével találja magát szemben, akit – hogy teljesítse vérbosszúját, meg kell ölnie.
Mindeközben a Sigurdsson család két esküvőt is meg akar ülni a nyári hónapi hónapok folyamán: Einarr mellett ugyanis húga, Asa is házasodni készül. Választottja a király legjobb harcosa, Ralf Knutsen, aki bár a helybéliek szerint igencsak vonzó férfi, könyörtelen, vérszomjas, szadista ember hírében áll.
A vendégségbe hívott násznép elárasztja a várost, ám nem mindenkinek tetszik Sonja és Einarr boldogsága. A férfi egykori szeretője, a király rokonságába tartozó Corinna személyes sértésnek érzi Sonja puszta létezését, és úgy dönt, egyszer s mindenkorra elsöpri a zenészlányt az útjából…
Alex, James és Leif merőben új környezetben találják magukat, ahol, bár zenészként sikerül beilleszkedniük és megtalálják az elveszettnek hitt Sonját, szembe kell nézniük a viking kor minden nehézségével, és azzal, hogy az öröklét ára bizony nagy áldozatot követel mindannyiuktól.
Frigg rokkája tovább ragyog, s mágiájának erejével örök életet ad a Brennához hűséges alattvalóknak. Az életért azonban tetszik vagy sem, életekkel kell fizetni… De vajon meg lehet-e bocsátani a gyilkosságot? Feledni lehet-e az éveken át tartó hazugságot? Túlélhetik-e a szerelmesek, ha mással kell összekötni az életüket, miközben a szívük másért dobog?

Információ:

Kiadó: KÖR-ÍV 2017
Oldalak száma: 500 
Borító: Keménytábla 



Aki nem olvasta még az első részt az álljon meg,mert az ajánló cselekményt tartalmaz!
Ez a második rész valami hihetetlen jóra sikerült .  Kicsit véresebb és erőszakosabb volt ami nagyon tetszett mert én ezt a "lendületet" hiányoltam az első részből. 
Asa és Alex

Elkezdett jobban kibontakozni Alex és Asa kapcsolata , nagyon aranyos és romantikus volt. Imádtam a a részeiket.  Remélem a harmadik részben ebből még többet kapunk.

Alex a lányra nézett.-Tudsz járni vagy bevigyelek?-Köszönöm ,egyedük is menni fog  - mondta Asa magabiztosan, de amint földet ért a lába , összecsuklott.-Aha,látom.. - Alex a házba vitte , egyenes a szobájába , majd óvatosan az ágyra fektette a lányt. Eztán hozott neki egy pohár vizet ,és megitatta . -Köszönöm - Asa hálásan nézett rá ,mire Alex biccentett. -Bármikor. Remélem , hamarosan jobban leszel! - azzal elindult kifelé az ajtón , de amikor a lány utána szólt.-Nagyon botrányosnak tartanád ,ha arra kérnélek maradj velem még egy kicsit?-Aludnod kéne .-Tudom.-Hidd el ,szívem szerint reggelig maradnék , de nem lenne helyes. Marcus elmondta, hogy menyasszony vagy, és nemsokára férjhez mész . És ahogy az édesanyád szavaiból kivette, nem sikerült lebeszélned a tervéről..Asa kerek arca lángra kapott.-Elmondta neked?-Igen.-És most azt gondolod ,hogy én..
Közben sikerült szereplőinknek vissza "nézniük" a múltba , és így látták ,hogy mi történt Sonjával vagyis Sassával . Milyen brutális módon is vetettek véget az életének és ,hogy ki is állt e mögött . Itt több dologra is fény derült , mivel a karakterek kisebb vallomásokat tettek a múltjukkal kapcsolatban .  Sassa halálában akkora csavar volt ami nagyon lesokkolt . Egy általam szeretett karakterről teljesen megváltozott a véleményem. 

Ezek után pedig eljött Asa és Ralf esküvője , és a szertartás ami alatt Sonja  és még sok más karakter is részt vett így , erőre / gyors regenerálódásra  szert téve. Nagyon szimpatikus karakterré vált Sigurd , tipikus jó vezér és apa figura. Mindeközben megismertük Ralfot akit először megszerettem utána viszont egyre kevésbé kedveltem , bár a karakterét inkább tipikus vikingnek mondanám. Ebben a részben néha  kicsit azt éreztem  ,hogy nem is Einarr és Sonja a főszereplő hanem inkább Asa és Alex , és néhol meg Ralf . Ez azonban nagyon tetszett mert , nem mindig ugyanabból a szemszögből láttuk a dolgokat .
Pörgős,romantikus,szenvedélyes ,erőszakos "vikinges" rész volt ez . Sokkal jobban tetszett mint az első rész . Pedig az  is nagyon tetszett. Sajnos nem tudtam ennél hosszabb ajánlót írni , ez most rövidre sikerült.

Pontozás:
Könyv kinézete: Nagyon szép akár az első résznél ,de elhagyta belülről a csillagos égboltot ami nekem a szívem csücske volt. Így 5/4
Maga a történet : 5/5 Nagyon jó! 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Körömi Reni - Az elfeledett völgy

Körömi Reni - Az elfeledet völgy Fülszöveg: Adott egy 14 éves öntörvényű, arrogáns tinilány és az ő legjobb barátja, az iskola ügyele...