2019. szeptember 2., hétfő

Körömi Reni - Az elfeledett völgy

Körömi Reni - Az elfeledet völgy



Fülszöveg: Adott egy 14 éves öntörvényű, arrogáns tinilány és az ő legjobb barátja, az iskola ügyeletes lúzere. Vakációzni készülnek a lány rokonaihoz egy isten háta mögötti, eldugott kis völgybe. A nehézkes indulást hihetetlen kalandok sora követi. Érdekes titokra derül fény főhősünk származását illetően, szörnyek veszik őket üldözőbe, feltűnik egy titokzatos gonosz boszorkány, aki a lány életére akar törni, közben mesés lények segítségét veszik igénybe, és csodálatos tájakon kalandoznak…



Információ: 


Kiadó: Underground Kiadó és Terjesztő kft.
Oldalszám: 304

ISBN: 978-615-00-2034-1

Kiadás éve: 2018


Értékelés 

Egy tündérmese ami magával ragad, egy nagy kaland aminek az olvasó is szerves része. Egy csodalátos világ ami engedi,hogy szárnyaljon a fantázia. Sok szín,illat,érzés. Sok különleges,varázslatos mesebeli lény. Két főszereplő aki nem féli a bajt és a kalandot és több aranyos,szerethető karakter.
Így jellemezném az Elfeldett völgy című könyvet. Kicsit mesés, kicsit valóságos de mindenképp izgalmas és magával ragadó történet.


A regény elején már egy konfliktus közepén találjuk magunkat és kisebb leírásokkal de megismerjük a főszereplőket. Egy általános iskolai piszkálódás áll a cselekmény középpontjában, ahol az ártatlan,okos kisfiút Samyt piszkálják és védelmére fel kell legjobb barátja Rosey. Ő az a tipikus belevaló, vicces, központi lány aki mindig megmondja a tutit.  
A konfliktus rosszul végződik és ezáltal a nyári szünetet úgy kezdik meg,hogy elmennek vakációzni Rosey rokonaihoz. A lány nagymamája Júlia néni testvéréhez Erna nénihez mennek el. Már az indulás előtt is vannak gyanús jelek, hogy valami nem stimmel, valami turpisság van a háttérben. A buszon a buszsofőr is furán viselkedik és az útjuk egyáltalán nem hétköznapi módon folytatódik... Megismerjük Erna nénit, és már ő elejt olyan utalásokat mint például ,,ritkán találkozik emberrekkel". Ezután pedig akarva,akaratlanul de bele csöppenünk a tündérek világába



INNENTŐL AZ ÉRTÉKELÉS SPOILERT TARTALMAZ  !!!


Először nehezen fogják fel,hogy ez a valóság és tényleg létezik amit látnak. De az idő haladtával megbékülnek a tényekkel és próbálják a legtöbbet kihozni nyaralásukból.
Előkerül Rosey rejtélyes múltja és megtudja,hogy ő félig ember, félig tündér. Nem mellesleg egy tündérkirálylány. Ha pedig mindez nem lenne elég számára, egy jóslat is gyötri miszerint érkezik a világuk vége. 
Mégis nem érzékeli ennek súlyát, próbálja elfelejteni és csak boldogan tölteni a nyarat, Samyvel, Erna nénivel és újonnan megismert szerelmével Rickolassal. 
(Rickolas egy lánglovas aki hűséges sárkányával éldegél a mesebeli világban. Egy elég egyszerű de mindenképp szerethető karakter. Nekem nagyon szimpatikus volt,de pont azért mert más volt mint a többi szereplő.)
Nagyon tetszett a kapcsolatuk Roseyval, mindketten nagyszájúak,központi személyek és a szememben összeillettek.
Közben pedig kiderül,hogy Samy többet érez a lány iránt,de úgy hogy ő nem tud róla. Ez a szál és  kapcsolat is okozott vicces és aranyos pilanatokat. Illetve magában ez a szerelmi háromszög is egy tipikus kicsit gyerekes, de mindenképp nagyon édes hatást keltett.
Adott egy könnyed,nyugodt hangulatot a könyvnek. Mellette pedig szárnyalhatott a fantáziám mert megkaptam azt a szabadságot mint olvasó,hogy nem volt tele leíró résszel. (Sajnos már több olyan könyvet olvastam amit nagyon kötöttnek éreztem ilyen téren)

De történetünk nem folytatódik egyszerűen. Érkezik a bonyodalom és a drómok támadásától már nem lehet eltekinteni. Minden karakter érzi a veszélyt és a fenyegetést. Ki derül,hogy nem csak egy szörnyű jóslat nehezíti az életüket hanem egy gonoszboszorkány is , aki Rosey-ra vadászik. Samy pedig a kis hős mivoltjában próbálja megtalálni a megoldást és megmenteni szerelmét és a világot is.  (Nála azért jó volt látni egy karakterfejlődést és kibontakozást.)




SPOILER vége


A végén pedig sok kis fordulat és szál összeér,és jön a végső megmérettetés. 
Szerintem nagyon izgalmasra sikerült a vége mert sok meglepetést okozott. Többször is megnéztem,hogy vajon biztos nincs e még plusz oldal mert úgy izgultam hogy vajon mi történik szereplőinkel a jövőben.
Egyszóval a vége szerintem nagyon jóra sikerült, tetszett hogy sok váratlan fordulatot hozott a regény. Bár én a csatában más kimenetelre számítottam, de így is jó volt. Ami pedig fontos,hogy mindenképp várom a folytatást mert megszerettem ezt a kis világot.

A könyv befejezése után pedig úgy éreztem magam mintha Narniában jártam volna. Kicsit be is tekintettem egy ismeretlen világba, kicsit kalandoztam is, meg is szerettem új embereket. De a vége megint csak az lett hogy távoznom kellett, pedig még nem akartam. Gyanítom Rosey és Samy is hasonlóan érezhette magát. 

 Köszönöm az élményt és a varázslatos utazást!























2019. július 22., hétfő

Péterfy-Novák Éva EGYASSZONY

Péterfy-Novák Éva : Egyasszony






Értékelés


( Az értékelés spoielert tartalmaz) 

Egy nő akit a saját élete ejtett csapdába. 
Egy nő akivel kicsit mindannyian azonosulni tudunk.
Egy nő aki a maga nyers egyszerűségében és teljes valójában fedi fel a fájó igazságot, az élete gyötrődéseiről.
Egy anya aki nem adja  fel a harcot, és egyasszony aki volt elég bátor mindezt megírni.


Főszereplőnk eleinte épp oly átlagosan mutatja be életét mint azt várnánk.
Egy nő aki házas,terhes és halad az élete útján kisebb nagyobb nehézségekkel. Azonban szembesülnie kell azzal  a ténnyel,hogy az ő gyereke "más mint a többi". Egy fogyatékos kislánya születik,akiről megállapítják ,hogy nem éli meg a felnőtt kort. Ezáltal pedig örökre benne marad az érzés,hogy nem sikerült tökéletes utódot szülnie. Mellette pedig a világ megvető nézése és elfordulása is végig kíséri az életét. 
Otthon is így van ez,de az önvád,hogy vétettem a családom és a férjem ellen, mindig bennem motoszkál. Elkövettem ugyanis azt a hibát,hogy nem produkáltam tökéletes utódot, és ezért, amíg élek, bűntudatom lesz, hiába beszélnek a lelkemre,és hiába szeretik kimondhatatlanul a kislányomat. 59.oldal
Az írónő pedig pont ilyen őszintén adja át az  érzéseit a könyvben. Biztos mindannyiunkban megfodult már a gondolat,mikor láttunk egy ilyen helyzetben lévő családot,hogy vajon mi lenne ha a helyükben lennénk? Vagy megse fordult? Miközben olvastam a regényt próbáltam azonosulni az asszony helyzetével. Csak tudom,hogy nem az ő szemén keresztül láttam eddig ezeket a nehéz sorsú embereket, hanem az elforduló tekintetek között sorakoztam.  Hisz az ember akarva, akaratlanul is oda kerül. Senki nem tudja átérezni egy ilyen helyzetben lévő családtag fájdalmát, míg bele nem kerül. Mégis a könyv által mintha ott lettem volna végig Éva mellett és én is vele éltem volna át a mindennapok nehézségeit.

A kötetben megjelenik rengeteg olyan érzelem és nehézség amiket gyakrabban látunk a mai világban. A bántalmazás. Családon belüli erőszak. A férj ugyanis a fokozódó feszültség hatására egyre agresszívabbá válik,felesége irányába. Először egyszerű módon kezdődik,azonban egyre nagyobbakat kap a nő és egyre  kisebb problémák miatt. Ezután jönnek pedig a "visszakönyörgő" másnapok. A sebek begyógyulnak, de az okozott fájdalom és a szavak súlya végig kíséri az embert.

Sírva kértem Istvánt,hogy menjen el taxiért a közeli állomásra, toljuk fel a kocsit a járdára, és majd másnap elmegyünk érte. De ő ott, a buszmegállóban várakozók előtt inkább két kézzel verte a fejemet a kormányba. Az orrom fájt, sírtam, hogy fel fog dagadni, de nem hagyta abba. Könyörgőre fogtam.  Kinéztem az ablakon, és láttam ,hogy az emberek, bár döbbenten néztek ránk,inkább lesütik a szemüket, vagy elfordulnak,hogy ne kelljen segíteniük. . . . Másnap kiderült,hogy nem a vezetési tudásommal volt a baj.A műanyag elosztófej repedt meg. És akkor régen voltak még kedves,könyörgős másnapok. 108.oldal

Mégis Éva még időben rájön,hogy ebből a kapcsolatból ki kell lépni. Sok ilyen helyzetben lévő nő nem képes a válásra így az ő döntése erőt adhat számukra és példát mutathat. 
A könyv eleje és vége között pedig főszereplőnk nagy személyiségfejlődésen megy át hisz az áldozat szerepéből megtanul kitörni és felépíteni egy új és boldog életet. Mellette pedig nem feledni a múltat! 

Ami igazán kiemelhető tulajdonsága a könyvnek,hogy az egész szépen lassan felépül. Egy részletet mutat be Éva életéből. A legnehezebb időszakot látjuk az ő nézőpontjából, ezáltal pedig nagyon közel érezzük magunkat hozzá! Mégis mi olvasók csak próbáljuk átérezni ezt az élethelyzetet, ezáltal pedig tanulni belőle és minél inkább okosabban kezelni a jövőben a  kisebb nagyobb problémákat. 
Ami  a legfontosabb,hogy értékeljünk mindent amit kapunk az élettől a jó és rossz dolgokat is. A tapaszalatokat pedig hasznosítani egy jobb élet reményében. 

Számomra a könyv egy utazás volt,egy tanítás és egy új életszemlélet megteremtője!

Köszönöm! 


Fülszöveg: Egy fiatal vidéki lánynak a 80-as évek derekán mozgás- és értelmi sérült gyermeke született. Bántalmazó férje oldalán küzdött kitartóan a családja boldogságáért, de harca kudarcra volt ítélve


Azóta eltelt több mint harminc év, a lányból asszony lett, de nem sikerült feldolgoznia az átélteket. Ezért kezdett blogot írni, amit rövid időn belül százezrek olvastak.


Péterfy-Novák Éva története a veszteség utáni továbblépésről és az elfogadás folyamatáról szól egy olyan korban és közegben, mely sem a hibát beismerni, sem a mássággal együtt élni nem akar. 



Borzongtam, és nem tudtam letenni. Őszinte bátorsága erőt ad az élet elfogadásához


Ez nem egy asszony sorsa, ez mindannyiunk sorsa! - Jakupcsek Gabriella



Egy férfiélet kevés megérteni a nőt, az anyaságot, a szeretettel vegyes vesződést, a törődésben való megsemmisülést. Számomra ez a történet arra hivatott, hogy ebben segítsen. - Kiss Tibi



Feldolgozhatatlannak vélt fájdalomról olyan regényt írni, amely az életet ünnepli, szinte lehetetlen feladat. Évának sikerült. -Rácz Zsuzsa



Ez a könyv hű tükre a valóságnak. Se letenni, se elfelejteni nem lehet." - Mácsai Pál

Megyünk tovább, ruhát kell venni neki, szép, fehér ruhát. Az eladó kedves, kérdezi, hány éves a kislányuk? Hét, mondom neki, de kicsit sovány, nem szeret enni. Szép, fehér ruha, olyan, mint a menyasszonyi, állítólag ilyen illik. Az eladó viccel, hogy biztosan a legszebb lesz az ünnepségen. Ez nem kérdés, mondom, fasza kis ünnepség lesz. Kérdezi, hogy cipőt kérünk-e. Riadtan nézünk egymásra, kérünk? Bólintok. Hányas a lába? Nem tudom. Zsuzsi soha nem viselt cipőt. Azt sem tudom, hogy egy hétévesnek mekkora lába van. Uramisten, mit gondol majd ez a nő, milyen megveszekedett anya vagyok én, hogy nem tudom, hányas lába van a gyerekemnek?



Információ:

Kiadó: Libri Könyvkiadó Kft.
Oldalszám: 176
Borító: Keménytábla, védőborító
ISBN9789633103852
Kiadás éve: 2018









2018. június 10., vasárnap

Sándor Beáta - Kelepce

Sándor Beáta - Kelepce 

Fülszöveg: 1990 nyarán négy fiatal, két lány és két fiú összejön egy kolozsvári lakásban. Nevezhetjük búcsúestnek, bár valójában kolozsvári életük fölött ülnek halotti tort, másnap ugyanis a terv szerint elindulnak Magyarországra, hogy új életet kezdjenek. Csakhogy közbeszól a sors, és szinte semmi sem úgy alakul, ahogyan szerették volna. A jóképű, alvilági kapcsolatokkal rendelkező Krisztián váratlanul bejelenti, hogy üzleti ügyei miatt mégis inkább Kolozsvárott marad, a megbízható, de kissé szürke Jancsit pedig hazafelé menet megtámadják, és úgy megverik, hogy kórházba kerül. Klára és Erzsi egyedül vágnak neki az útnak, hogy szerencsét próbáljanak Budapesten.
Így kezdődik ez a lebilincselő regény, amelynek középpontjában a négy szereplő és az őket összefűző, néha ellentmondásos, néha viharos, és mindig bonyolult, mindig egymásba fonódó kapcsolatok állnak. Mindezek mögött pedig a karriervágy, a szenvedélyes szerelem, az irigység, felemelkedés és bukás, alvilági üzelmek, maffiakapcsolatok, politikai ambíciók...

Sándor Beáta regényei az emberi lélek titkaiba és legsötétebb bugyraiba engednek bepillantást, mindenütt a mozgatórugókat keresi. Fordulatos, elgondolkodtató, letehetetlen történetek, magukba szippantják az Olvasót.

Információ: 

Oldalszám: 270
Kötéstípus : Kartonált
Kiadó : Home and soul
Megjelenés : 2018
ISBN: 9789631280616

AJÁNLÓ


1990 nyarán Kolozsváron 4 fiatal eldönti, hogy Magyarországra mennek, pontosabban Budapestre, az újrakezdés és az új élet reményében. 
Történetünk elején  főszereplőnk (Klári) nosztalgiázik a régi időkről, a négy jó barátról.
Jancsi aki tisztességes, kedves egész helyes srác és mindig nyugodt.
Krisztián aki nagyon vonzó, azonban sok "alvilági,, ügye van. De mindezek ellenére egy kedves fiú. Erzsi aki egy szép, határozott nő. Nem mellesleg gyengéd érzelmek fűzik Krisztiánhoz. A főszereplő pedig Klári aki nem csak, hogy okos, talpraesett hanem még szép is.
Mikor azonban az indulás pillanata eljön, Krisztián hirtelen bejelenti, hogy ő nem tud menni Magyarországra. Ez mindenkit le meglep, de ekkor még azt hiszik ,hogy ez egy újabb nő ügy.
Hisz tudnunk kell erről a fiúról, hogy nagy szoknya pecér.
A  váratlan fordulatok miatt, elsőnek a két barátnő indul neki a nagy útnak. Elutaznak a megszokott környezetből, országból azért, hogy esélyük legyen egy izgalmasabb,boldogabb élethez.
Kibérelnek egy  kis lakást ahol eléldegélnek ketten. Klára pedig elkezd rátalálni önmagára a műtárgyak értékesítésében. Erzsi pedig hol itt, hol ott dolgozik de jól megvan.  Így telik az idő szépen, és a két kolozsvári lány kezd kibontakozni és élni a nagy világban. Egészen addig tart a felhőtlen nyugalom míg meg nem jelenik Krisztián a múltból.
Magával hozza alvilági múltját ezzel bajba sodorja a lányokat és magát is. Ekkor még úgy gondolják, hogy könnyű boldog életet élni Budapesten, és nem számítanak arra, hogy minden rosszra fordulhat egy  napon. Illetve arra, hogy azok a bizonyos "ügyek,, mekkora veszélyt is jelenthetnek.  Új kapcsolatok, barátságok szövődnek az életük pedig teljesen megváltozik.

Szerelmek szövődnek, kapcsolatok hullanak a porba. Gazdagság és szegénység jelenik meg, árulás és szerelem, illetve hazugság és cselszövés. Bonyodalmak és fordulatok nehezítik meg az életüket.




Ha azt hiszed hogy egy  könnyed hétköznapi kis történetet kapsz hát elmondom, hogy nem. Nagyon érdekes sztori, tele fordulatokkal, szerelemmel és érzelmekkel. Nekem ez volt az első olyan könyvem ami Magyarországon játszódott, emiatt kicsit féltem is tőle.
Ha egy olyan olvasmányt szeretnél ami kicsit kimozdít a komfortzónádból, akkor ezt ajánlani tudom. Tökéletes hétvégi olvasmány lehet az őszi napokon, mikor egy romantikus, kalandos de letehetetlen könyvet szeretnél kézbe venni.

Számomra ez a regény örök emlék marad. Félve kezdtem el ugyan olvasni, de teljesen ledöbbenve tettem le. Ledöbbentem mert, magával ragadt. A karakterek szerethetőek voltak, minden félelmük,fájdalmuk,érzésük összpontosult bennem. A végén pedig egy kerek egészet kaptam.
Ez a könyv is hozzám tett valamit, valamit amiért örökké hálás leszek az Irónőnek. Hogy mit is tett hozzám? Talán majd megérted te is ha elolvasod.

"Ahányan elolvasnak egy regényt, az annyiféle művé válik, hiszen mindenki hozzáteszi a maga emlékeit, egyéniségét, képzeletét. Az olvasók társszerzők - szerencsére a honoráriumból nem kérnek, sőt, pénzt adnak a könyvekért. Isten, jól találtad ezt ki, köszönöm szépen." - Vámos Miklós

Borító: Gyönyörű szóval 5/5
Történet: 5/5























2018. június 2., szombat

Marilyn Miller - Küzdj velem

Marilyn Miller - Küzdj Velem 

Képtalálat a következőre: „Marilyn Miller - Küzdj velem”Fülszöveg: Két ​ellentétes világ és egy szenvedélyes szerelem.
Egy bokszoló, Derek Deckart, aki elismert sportember, és persze igazi nőcsábász. Egy férfi, akit körülvesz a csillogás, akinek mindene megvan, amire egy férfi vágyhat. Az élete azonban teljesen megváltozik, amikor megismerkedik Naomival. Két ellentétes ember, két ellentétes világ, ami bizony hamar megmutatkozik. Naomi nem tudja elfogadni Derek brutális világát. Ám a kettejük között lévő vonzalom annyira erős, hogy a határok, melyek elválasztják őket egy napon elmosódnak. Izgalmas és szenvedélyes szerelem alakul ki köztük és mindkettejük élete megváltozik. Mikor azt hinnék a boldogság örök, a sors közbeszól, és egy tragikus napon minden megváltozik. A boldogság szertefoszlik és álmok hullnak darabokra.
És az igazi küzdelem még csak most kezdődik…
Feladhatjuk-e az álmainkat, vagy önmagunkat azért, hogy a másik boldog lehessen? Küzdhetünk-e akkor is, ha minden elveszett, amit egykor szerettünk?
„Amikor eléred az elérhetetlent a lelked szinte szárnyakat kap. Erősebb leszel, mint valaha, nem lesz olyan, amit ne bírnál ki érte. Mert adjon a Sors újabb és újabb pofonokat, te állni fogod,
mert legbelül érzed, hogy érte megéri KÜZDENI!”

 Információ: 

Oldalszám: 328 oldal
Kötéstípus : kartonált 
Kiadó: Colorcom 
Megjelenés : 2018
ISBN: 9786155665424

 AJÁNLÓ

 

,,Amikor eléred az elérhetetlent ,a lelked szinte szárnyakat kap . Erősebb leszel , mint valaha, nem lesz olyan, amit ne bírnál ki érte. Mert adjon a Sors újabb és újabb pofonokat ,te állni fogod, mert legbelül érzed, hogy érte megéri KÜZDENI! " 
 Ez az idézet szerepel a könyvjelzőn, szerintem már ez is megadja az egész hangulatát, és egy jó kezdést biztosít. Benne van minden ami a könyvben is, harc, mérhetetlen akaraterő és szenvedély. Talán ezzel már el is mondtam, hogy milyen a főszereplőnk.  Ugyanis a boxkesztyű mögött egy ilyen férfi áll, aki nem ismeri a lehetetlen se nőkben se pénzben . A semmiből felküzdötte magát a csúcsra , ezzel egy nem hétköznapi életet teremtve magának. Derek Deckart aki nem csak, hogy jól tud ütni de jól is néz ki. De vajon meddig elég neki ez a fajta boldogság?


Persze ekkor jön az életébe az a gyönyörű barna hajú lány, akit Naominak hívnak. Ekkor találja magát szembe egy nagy ,,kihívással"  és nem a hétköznapi módon, most annak a nőnek a szívét kell megnyernie akit szeret. Akit tudna tiszta szívből szeretni. Ugyanis ez a lány nem rajongja körbe, nem adja oda magát könnyen, sőt még le is koptatja, és valljuk be őszintén a ,,Tornádónak ki mondana nemet" ? De vajon képes megnyerni egy olyan meccset, amiben nem az öklével kell harcolnia?

Az ellenfele most egy orvosnak tanuló csodálatos lány, akinek a szívéért harcol.  Az egyikük meggyógyítja az embereket, míg a másik összetöri őket , 2 ekkora ellentét mégis hatalmas vonzalom és szerelem. Amikor már minden alakulna a jó irányba be következik az amire egyikük se számít , amire a világ se számít.

Két erős egyéniség, hatalmas álmokkal és ellentétekkel. De a végén a szerelem győz ? Vagy külön utakon folytatják az álmaikat? Mert lehet, hogy a kettő együtt nem megy.

 Töménytelen mennyiségű romantika és erotika, nagyon érzelmes. Szinte bent voltam a ringben Derekkel és én is küzdöttem vele. Ha pedig már romantikus könyvek, akkor beszélnék kicsit az ötven trilógiáról, mivel számomra ez a könyv nagyon hasonló volt hozzá (hangulatában). Tudni kell rólam ,hogy én imádom az ötven trilógiát, az is egy olyan regény amit nem általános szemmel kell nézni ,hanem a dolgok mögé látni.
Ez is egy ilyen volt, és imádtam. Nagyon rég óta kerestem már egy hozzá hasonló könyvet. Bátran kijelenthetem, hogy a kedvenceim közé került. Köszönöm az élményt ,fantasztikus volt, sok elgondolkodtató idézettel, jó kis borítóval , és egy különleges történettel. Kell ennél több? Nekem nem.

   SPOILERES vélemény

Őszintén szólva végig volt egy olyan érzésem, hogy történni fog valami szörnyű és rossz. Meg is történt a végén mikor már pont nem számítottam rá . Az ami Derekkel történt , még annyira nem is lepett meg , inkább az ,hogy szakított Naomival. Ez úgy megérintett, de megértettem miért teszi mindezt és tudtam, hogy felfog épülni. De arra nem számítottam,hogy Naomi terhes lesz Derektől. Ez volt talán a legnagyobb csavar számomra. A két főszereplő a történet alatt szerintem nagy karakter fejlődésen ment át, amit inkább a végén érezhettünk.  De a lényeg ,hogy a befejezés nagyon megható és aranyos lett.

 SPOILER VÉGE

Pontozás:
Borító: 5/5
Történet : 5/5















2018. április 7., szombat

Colleen Hoover - MAYBE SOMEDAY egy nap talán

Colleen Hoover - MAYBE SOMEDAY egy nap talán

A huszonkét éves Sydney élete maga a tökély: egyetemre jár, jó állása van, stabil kapcsolatban él egy remek sráccal, Hunterrel, és a legjobb barátnőjével, Torival közösen bérel lakást. De minden megváltozik, amikor rájön, hogy Hunter megcsalja, és egyik pillanatról a másikra el kell döntenie, hogyan tovább.
Sydney egyszer csak vonzódni kezd a titokzatos, jóképű szomszéd sráchoz, Ridge-hez. Nem tudja levenni róla a szemét, és valósággal megbabonázza a fiú szenvedélyes gitárjátéka esténként az erkélyen. Ridge sem közömbös iránta, és hamarosan ráébrednek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra.
Az Egy nap talán egy szenvedélyes történet barátságról, megcsalásról és szerelemről, ami az első oldaltól kezdve beszippantja az olvasót Sydney izgalmakkal teli világába.








Információ:

Oldalszám: 392
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Megjelenés: 2017
ISBN: 9789633999387
Fordító: Barthó Eszter

Colleen Hoover 


Főszereplőnk Sydney aki boldog párkapcsolatban él Hunterrel , illetve lakótársával és legjobb barátnőjével Torival. Mondhatni minden tökéletes az életében ,tervezgeti a jövőjét barátjával , és jól megvan. Legalábbis azt hiszi egészen a 22. születésnapjáig. Minden este ki ülve a teraszon hallgatta a szemben lévő gitározó srácot Ridget. Csak hallgatta és úgy tett mintha nem azért járna ki minden este ,hogy őt figyelje. Majd ahogy elérkezik a születésnapja egy csapásra ki derül ,hogy a hozzá legközelebb álló 2 ember elárulta. Hunter és Tori már sokkal régebb óta kavarnak és ha élhetek a könyv szavaival "kefélnek" . 
"Valószínűleg sokkot kaptam .Hogy a francba történhetett ez? Tegnap ,még volt legjobb barátnőm ,barátom, pénztárcám és egy fedél a fejem felett , most meg itt állok meztelenül , összetört szívvel egy idegen fürdőszobában , és fél órája bámulom a falat. Esküszöm , ha ez valami születésnapi átverés , az életben többet nem állok szóba velük. Soha a büdös életben. Persze tudom ,hogy nincs szó semmiféle rossz viccről ,bármennyire szeretném is . Ahogy beléptem az ajtón , és megláttam Huntert , pontosan tudtam , hogy Ridge minden egyes szava igaz volt.  Kertelés nélkül megkérdeztem Huntert ,hogy kefél e Torival , és az arcuk mindent elárult. "
Az élet pedig úgy hozza ,hogy lakótársak lesznek a szomszéd sráccal . Aki alkotói válságban szenved. Viszont Sydney sok jó dalszöveget írt a minden este hallgatott dalokhoz így együtt dolgoznak. A lány kap ideiglenes lakóhelyet , Ridge pedig dalszövegeket. 


Ahogy együtt dolgoznak nap mint nap egy lakásban , egy szobában szépen elkezdenek összehangolódni.Nem csak egyszerű vonzalomról van szó inkább már már szerelem alakul ki köztük. A hatalmas kavarodás ellenére egymásba szeretnek. 
SPOILER 
Azonban ki derül ,hogy a helyes gitáros srác siket.De még ez sem jelent akadályt mivel  a beszélgetést megoldják SMS-ekkel és minden lehetséges módon. Ha pedig mindez nem lenne elég Ridgenek még barátnője is van.  
SPOILER VÉGE
Nem tettek semmi olyat ami bajba sodorná őket ,ugyanis Sydney legnagyobb félelme ,hogy olyanná válnak mint Tori és Hunter. De nem tagadhatják ,hogy kezdenek többet érezni a másik iránt. Végig tartják magukat és nem tesznek olyat amit megbánnának később.   Persze ez egy nagyon nehéz feladat. 
A szükség úgy hozta ,hogy ők ketten együtt élnek még 2 másik emberrel. Warrennel és Bridgettel. Mindkét karakter nagyon érdekes és Warrent nagyon megszerettem. 

Vajon le tudják küzdeni az érzelmeket és a helyes úton maradni? Megtalálni a boldogságot egymás nélkül? Vagy megteszik azt amitől Sydney fél? 



"Elnevetem magam . Némafilm? Ez jó. A távirányítót  a tévé felé fordítva megnyomom  a némítás gombot. Sydney újra a képernyőre irányítja a tekintetét ,de én megint őt nézem. nem tudom mi ütött belém ,de képtelen vagyok levenni róla a szemem . Messze ül tőlem. Nem érünk egymáshoz . Nem beszélgetünk. Még csak rám sem pillant. Mégis bűntudatom van. Mintha valami rosszat csinálnék. A bámészkodás ártalmatlan dolog ,de akkor miért van mégis lelkiismeret-furdalásom ? Próbálom mentegetni magam,de a szívem mélyén pontosan tudom, mi a gond. Nem a bámészkodás , hanem az amit ennek a lánynak  a látványa kivált belőlem."



Pontozás:
Borító: Nagyon tetszik 5/5 
Maga a történet : 5/5 Imádom. Kedvencek közé tartozik .Ez az egyik olyan könyv amit a leggyorsabban olvastam ki.

Nagyon érzelmes ,romantikus végig izgalmas történet szóval imádom. Még több ilyet.
A zenék hozzá pedig csodálatosak és nagyon feldobják az olvasást mellé. 




2018. március 24., szombat

Colleen Hoover - IT ENDS WITH US velünk véget ér

Colleen Hoover - IT ENDS WITH US velünk véget ér 


Fülszöveg: Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret. Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen. Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje–bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot. Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített. Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató történetet tár elénk, ami új, izgalmas utakra vezeti őt magát mint írót is. A Velünk véget ér felejthetetlen mese a szerelemről, amiért nagy árat kell fizetni.  Add át magad a reménynek!

Információ: 
Megjelenés dátuma: 2016
ISBN: 9781501110368
Műfajok:  Szerelmes regény, Fikció, Kortárs románc

Colleen Hoover 



Már az első oldalt megfogott , sőt ha egész pontos akarok lenni az első mondata .
"Ahogy itt ülök terpeszben a peremen , és tizenegy emelet magasból lenézek Boston utcáira ,akaratlanul is az öngyilkosságra gondolok . "
 Egy kedves barátnőm azt mondta ,hogy egy könyv első mondata nagyon fontos. Most már értem miért.
Majd tovább olvastam és azt vettem észre ,hogy "basszus ez nagyon jó" . 
Főszereplőnk Lily Bloom  aki nem egy átlagos nő. Különleges múltja még mindig behálózza az életét.Ő az a lány aki szeretne gyereket, házasságot és mindemellett követni az álmait . .A könyv elején egy gyászbeszéden gondolkozik amit még ő maga mondott el  . A tetőn ülve néz le Boston mesés utcáira. Mikor hirtelen megjelenik egy férfi a tetőn ,eltökélt , ambiciózus és a munkájának él . Ő Ryle Kincaid egy  idegsebész.  Aki nem szeretne kapcsolatot se házasságot , csak az álmait akarja követni ,miszerint ő  lesz a legjobb idegsebész.
Aznap, a tetőn megismerik egymást.


Egyik kedvenc részem a könyvből: 
-Úgy érzem ,mindenki megjátssza önmagát , közben pedig a lel

künk mélyén mind egyformán elcseszettek vagyunk. Csak egyesek 

ezt ügyesebben titkolják ,mint mások.
  Vagy kezd beütni a spangli , vagy csak hajlamos a filozofál
gatásra . Akárhogy is ,nem bánom. Azokat a beszélgetéseket szere
tem a legjobban,amikben nem lehet egyértelmű válaszokat találni.
 -Nem hiszem,hogy egy kis óvatosság olyan rossz dolog lenne-
mondom. - A kendőzetlen igazság nem mindig szép.
Egy pillanatig szótlanul figyel.
-Kendőzetlen igazság - ismétli. - Ez tetszik.
Majd azt a napot követően nem látják egymást egy jó darabig.  Lily álmait követve saját vállalkozásba kezd , egy virágos üzletet nyit ahová felveszi Allysát . Akkor még nem tudja ,hogy ez a nő annak a férfinak a testvére akit máig nem felejtett el ,akit megismert a tetőn. .Így természetesen újra  találkozni fog Ryle Kincaidel .
De főszereplőnőnk szívében még mindig hatalmas helyet foglal el fiatalkori szerelme Atlas Corrigann. Akit 15 évesen ismert meg , mikor még otthon élt a szüleivel. Aki a szomszédban lévő üres házban élt pár hónapig ,és hajléktalan volt . Lily segített neki és egy majdnem gyönyörű szerelem alakult ki köztük szép lassan. (A következő párbeszéd Atlas és Lily között zajlott még régen)


-Annyira egyformák vagyunk- ismételte meg , amit ko-
rábban mondott.

-A nővények meg az emberek?
A fejét rázta.
-Nem.Te meg én.
Erre felszisszentem ,Ellen . Remélem ,nem vette észre ,mi-
lyen élesen szívtam be a levegőt . Mert hát mi a csudát is mond-
hattam volna?
Csak ültem ott zavartan ,csendben ,amíg aztán felállt.
Elfordult ,mint aki hazakészül.
-Atlas ,várj!
Lenézett rám ,én pedig a kezére mutattam. 
-Talán le kellene zuhanyoznod gyorsan , mielőtt vissza-
mész. A komposzt tehéntrágyából van . 
Felemelte a kezét ,alaposan megvizsgálta ,aztán végigpil-
lantott komposzttól mocskos ruháin . 
-Tehéntrágyából ? Komolyan?
Mosolyoga bólintottam .
Felkacagott ,aztán mielőtt észbe kaptam volna,levetette 
magát mellém a földre , és belém törölte a kezét. Mind a ket-
ten nevettünk ..........
Atlas újra feltűnik , és ez a váratlan fordulat felkavarja Lily érzéseit . A régi megbízható szerelmet válassza vagy az új izgalmas de ismeretlent?


A vége engem nagyon meglepett . Nem tudtam ,hogy Lily kit választ  ,de őszintén szólva én nem hittem ,hogy ilyen fordulat lesz. Nem volt kiszámítható és félig nevettem félig sírtam. Mert mindkét férfi karaktert nagyon szerettem.



Tele romantikus pillanatokkal ,váratlan fordulatokkal és szép gondolatokkal. Az egyik legjobb könyv amit olvastam. Ajánlom mindenkinek aki szereti a romantikus regényeket. 

Pontozás:

Borító: Gyönyörű 5/5
Maga a történet: Nagyon jó. 5/5








2018. március 17., szombat

A.O.Esther - Frigg Rokkája III.

A.O.Esther - Frigg Rokkája III.


Képtalálat a következÅ‘re: „a.o.esther frigg rokkája 3”Fülszöveg:Testvérek fordulnak egymás ellen, családok tépázzák egymást, és már semmi sem szent: sem az eskü, sem az ígéret, sem a barátság. Farkastörvények uralkodnak a viking földeken, már csak a vér szava számít. A kegyetlenség okozta sikolyok és kínok az égig érnek, de nincs segítség, nincs menekvés, nincs remény – a hatalom ereje mindent elsöpör az útból.Isten ​mindenkire annyi terhet tesz, amennyit elbír… De, vajon a folyamatos küzdelemben mennyit sérül a lelkünk? Hol van az a pont, amikor a sötétségben kínlódva meglátjuk a fényt?Asa fájó szívvel hagyja maga mögött az otthonát jelentő Syn városát, hogy újdonsült férje oldalán új életet kezdjen egy olyan családban, ahol a férfiak az erőszakosságot az anyatejjel együtt szívják magukba, s ahol a nőknek nincs szava. Alex alkoholba fojtja bánatát, miközben ágyról-ágyra jár, hogy ki tudja heverni a kis Sigurdsson-lányt, ám képtelen továbblépni. Zenésztársai egyként próbálják kirángatni a depresszióból, amikor Einarr és Sonja váratlan jó hírrel örvendeztetik meg őket.Erik háborúra szólítja fel szövetségeseit, így a viking nemzetségek gyülekezni kezdenek. A behívó Syn harcosait is eléri, ám legnagyobb megdöbbenésükre, a király fia a Sigurdsson-fivérek mellett Alexet is a harcosok sorai közt akarja látni. Sonja megtört szívvel engedi útjára férjét, bátyját és sógorait a véráztatta csatamezőre.A Feröer-szigeteki mészárlás ezúttal súlyos áldozatokkal jár. Sigurdssonék soraiból sokan elesnek, így hajójukat Ralf bátyja, Viggo viszi haza Syn városába. Sonja élete darabokra hullik, amikor megtudja, mi történt, de innen már nincs
visszaút. Mennie kell az otthonából, miközben mindenét elveszíti, ami valaha fontos volt neki.Frigg rokkája tovább ragyog, ám hűvös fénye tehetetlen az odalent folyó öldöklés, gyűlölködés és ármánykodás ellen. De, vajon elpusztítható-e a testvéri szeretet? Elmúlhat-e az igaz szerelem, amelyet sem idő, sem tér, sem a halál nem tépázhatott meg eddig? Megtörhet-e a lélek a fizikai kínoktól, és könnyebbséget ad-e a vérbosszú?

Információ:

Kiadó: KÖR-ÍV 2017
Oldalak száma: 382 oldal 
Borító: Keménytábla 
Megjelenés: 2017

Aki nem olvasta még az első részt az álljon meg,mert az ajánló cselekményt tartalmaz!
Esther nem viccelt mikor mikor azt mondta ,hogy ez a rész brutális lesz, és hogy most  "már csak a vér szava számít"  .  Nekem eddig ez a rész volt a legizgalmasabb  , pedig ez nagy szó mert mindegyik részt két körömrágás közepette olvastam el. Szenvedélyes , véres , vad könyvet kaptunk , és igen imádtam. 
Asa elhagyja az otthonát , Ralf egyre kevésbé szimpatikus és ha ez nem lenne elég még Alextől is távolabb kerül. Viszont ebben a részben a fiatal viking lány rá lépett a megerősödés útjára , határozottabb lett , ami nyilvánvalóan nem tetszik a férjének . Alex pedig még mindig sóvárog Asa után és nem képes elfelejteni a lányt.  De megpróbál tovább lépni kevés sikerrel.
Mindezalatt Einarr és Sonja kapcsolata nagyon szépen alakul kisebb nehézségekkel és meglepetésekkel egészen addig míg Erik háborúba nem hívja a férfiakat . Nem csak Einarrt és testvéreit akarja magával vinni hanem Alexet is .
Corina még utálatosabb ebben a részben .Szinte már ideges lettem tőle. Eszter az érzelmeket olyan hihetetlen módon képes átadni a könyveivel. Átad mindent amit a szereplő érez , a haragot a szomorúságot és az örömöt is egyaránt. 
Corinát ebben a részben még jobban megutáltam. Mondhatni ő volt  a "fő gonosz " ebben a részben. 
De voltak olyan karakterek is akiket nagyon megkedveltem ilyen volt Hakon is . 
A következő sorok SPOILER tartalmúak lehetnek.
Sápadtan sütött még a nap, amikor a börtön lakói dobpergésre keltek ,majd odakintről , a várudvarból hallották,hogy kihirdetik a kivégzést. Sonja és Hakon dideregve ébredtek. Bár egymásnak dőlve aludtak el, a dohos alagsori cella hideg és nyirkos volt . Alig érezték a végtagjaikat. -Lehet,hogy már dél van? - kérdezte nyújtózkodva Hakon. -Nem érzem a végtagjaimat ... -Rajtad aludtam - motyogta álmosan Sonja. -Miattam nem érzed. Sajnálom. -A fiatal viking elmosolyodott . -Ne sajnáld, Sonja. Különben mindketten megfagytunk volna . És talán még Einarr sem fog megölni érte. A lány arcán szomorúság suhant át.
Voltak nagyon fájdalmas pillanatok ebben a részben is , ilyen volt pl Sigurd halála. Az nagyon le sokkolt , az előző kötetben nagyon megszerettem a karakterét . 
SPOILER VÉGE
Einar és Alex viselkedése viszont a rész végére nagyon nem volt szimpatikus. Az ahogy próbálták megoldani a kialakult helyzetet nem volt a legjobb .  Mikor ki olvastam a könyvet nem csak ,hogy sokk hatás alatt voltam hanem ki is voltam akadva. Annyira izgalmas lett a vége ,hogy nem tudtam mit kezdjek magammal. Ha még nem olvastad el az első részt akkor nézd meg a róla szóló ajánlómat. Illetve ha már olvastad az első kettő kötetet , és nincs a  harmadik rész  a kezeid között akkor most azonnal rendeld meg mert nem fogod megbánni. De ha már olvastál A.O.Esther könyvet akkor ez tudod.

Pontozás:
Könyv kinézete: 5/5 a legszebb könyv amit valaha fogtam.
Maga a történet: 5/5 Ha lehetne hatost adnék , mert annyira jó volt . Annyi meglepetéssel és fordulattal. Minden érzelem át jött . Köszönöm az élményt és ahogy tudom rendelem a negyedik részt is. 




Körömi Reni - Az elfeledett völgy

Körömi Reni - Az elfeledet völgy Fülszöveg: Adott egy 14 éves öntörvényű, arrogáns tinilány és az ő legjobb barátja, az iskola ügyele...